Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB toetsenborden

Een toetsenbord kan op verschillende manieren op een computer of een ander apparaat worden aangesloten. De meest voorkomende verbinding is tegenwoordig de koppeling via USB. USB is de afkorting van Universele Seriële Bus en is een standaard voor de aansluiting van randapparatuur op computers. De snelheid van gegevensoverdracht via USB is veel groter dan bij oudere koppelingen zoals PS2, hetgeen handig is bij een gaming toetsenbord. Allekabels verkoopt draadloze USB toetsenborden en USB keyboards met een snoertje. Lees verder voor alle ins en outs van onze USB toetsenborden. Lees meer

Welk USB toetsenbord moet ik kiezen?

In Nederland worden meestal toetsenborden met QWERTY-indeling verkocht, genoemd naar de eerste zes letters van de bovenste rij lettertoetsen. In België kennen we AZERTY en in Duitsland QWERTZ. Indeling en design van een toetsenbord zijn verder aangepast aan de functie waarvoor het toetsenbord wordt gebruikt. Immers: met een goede ergonomische bouw van een toetsenbord minimaliseert u het aantal typefouten en bovendien krijgt u minder snel last van fysiek ongemak zoals RSI. Een aantal toetsen heeft bovendien verschillende functies waarmee wordt voorkomen dat erg veel toetsen nodig zijn, hetgeen ook de ergonomie aantast. Een speciale functietoets wordt bijvoorbeeld gebruikt als multimediaknop. Vaak is het een persoonlijke keuze welk toetsenbord u het beste kiest voor de toepassing waarmee u het keyboard het meest gebruikt. Hierna enkele specifieke opties waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een USB toetsenbord.

Bluetooth of toch een ander draadloos toetsenbord?

Toetsenborden worden vaak aangesloten via een USB-stekker. Dat is ook meestal het geval een draadloos toetsenbord. De draadloze verbinding gebeurt niet zoals bij een draadloze router via wifi maar meestal via infrarood licht (IrDA) of bluetooth (radiogolven). Inmiddels is er de draadloze variant van USB (wireless USB, WUSB of USB 2.1), die een radiofrequentie gebruikt om te communiceren. WUSB is bruikbaar tot een afstand van 3 tot 10 meter. Bluetooth werkt ook via radio en heeft een paar typische kenmerken. Een bluetooth toetsenbord kent een groot bereik van circa 15 meter. Nog een voordeel van radioverbindingen zoals WUSB en bluetooth: draadloos infrarood vereist een directe zichtlijn tussen de communicerende apparaten. Bluetooth kent deze beperking niet omdat het radiogolven in plaats van lichtgolven gebruikt. U kunt uw bluetooth of WUSB toetsenbord dus ook prima in een minder ideale positie gebruiken. Voor wat betreft de overdrachtssnelheid is er niet echt een verschil: de meest voorkomende effectieve snelheid voor beide technologieën is ongeveer 3 Mbps.

Handige extra’s bij een USB toetsenbord

Bij Allekabels kunt u ook bijzondere types zoals een toetsenbord met verlichting kopen. Handig als u het bijvoorbeeld gebruik om ’s avonds uw stereoinstallatie te bedienen. Verder is een numeriek toetsenbord handig als u veel berekeningen moet maken, bijvoorbeeld in excel of in uw boekhoudprogramma. U kunt deze numerieke blok afzonderlijk kopen of als onderdeel van een compleet toetsenbord. Ten slotte biedt Allekabels ook USB connectors aan die uw computer uitbreiden met een bluetooth poort, mocht die niet standaard op uw computer zitten.

Onze merken toetsenborden

Bij Allekabels hebben wij USB toetsenborden van de merken Microsoft, Logitech en Apple in ons assortiment. Ze zijn vrijwel zonder uitzondering van het type Qwerty. Het USB toetsenbord van Apple is het enige toetsenbord dat beschikt over 10 multimedia toetsen. Het is ook mogelijk om een draadloos toetsenbord met muis te kopen. Zo'n complete set is vooral qua design handig. Zorg er wel voor dat u altijd over een laptop of computer beschikt met een USB poort.

Uw USB toetsenbord online kopen

Een USB toetsenbord koopt u online bij Allekabels. Of u nu een draadloos toetsenbord wilt kopen of een model met snoer, bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een USB toetsenbord of over de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie