Kabels 
Overige Producten 
Account  

Gaming toetsenborden

Voor zowel beginnende als gevorderde gamer hebben wij diverse gaming toetsenborden. Ze bieden extra mogelijkheden ten opzichte van standaard uitvoeringen. De keuze is groot, het is zinvol alle eigenschappen goed te bekijken. Een greep uit de mogelijkheden: verlichte toetsen, programmeerbare functies, anti-ghosting, mechanische of conventionele toetsen, extra knoppen en wijze van verbinding. Lees meer

Anti-Ghosting - toetsfunctie - toetsverlichting

Een term die u bij de specificaties van een gaming toetsenbord vaker zult tegenkomen is Anti-Ghosting. Hiermee wordt aangegeven dat het gaming toetsenbord het tegelijk indrukken van meerdere toetsen of toetsencombinaties kan koppelen aan verschillende commando’s die tegelijkertijd uitgevoerd worden. U kunt dan bijvoorbeeld tegelijkertijd vuren en overdwars bewegen. Welke functie de afzonderlijke toetsen of combinaties ervan hebben is met name bij de duurdere modellen vaak zelf programmeerbaar. Zo kan een geheel eigen lay-out gecreëerd worden. Ook de aanwezigheid van extra knoppen en functies is een typische eigenschap van een gaming toetsenbord en helpt voor het ervaren van een betere speelervaring. Afhankelijk van het model zijn de toetsen onverlicht, verlicht in enkele instelbare kleuren tot zelfs per toets afzonderlijk instelbaar in 16,8 miljoen kleuren.

Mechanische toetsen versus membraantoetsen

Goedkopere gaming toetsenborden worden vaak uitgerust met zogeheten membraantoetsen. Hierbij zit onder de toets een rubberen koepeltje dat bij geheel indrukken zorgt dat er contact gemaakt wordt. De populariteit bij fabrikanten voor deze membraantoetsen is te vinden in de lage productiekosten. Een andere type zijn de mechanische toetsen. In dit geval is iedere toets voorzien van een mechanische schakelaar. Dit biedt een aantal belangrijke voordelen: een grotere duurzaamheid, beter gevoel bij het indrukken (ze hoeven vaak niet helemaal ingedrukt te worden om contact te maken) en een snellere reactie. Door het aanwezige mechaniek produceren deze wel iets meer geluid dan membraantoetsen en zijn de aanschafkosten hoger.

Macro’s – een mogelijkheid voor verdere personalisatie

Bij gaming toetsenborden kan aangegeven staan dat er de mogelijkheid is voor het programmeren van macro’s. Dit wil zeggen dat er softwarematig een reeks toetsenbordaanslagen of muisklikken aan één druk op een knop of aan één muisklik kan worden toegekend. Zo’n reeks van commando’s wordt een macro genoemd. Het is duidelijk dat deze programmeermogelijkheid de kans biedt voor verdere personalisatie. Samen met de mogelijkheid om de functie en de kleur van elke toets afzonderlijk te programmeren mag gezegd worden dat het gaming toetsenbord volledig aan te passen is aan de wensen van de individuele gamer. Omdat niet elk gaming toetsenbord dezelfde programmeermogelijkheden heeft, is het bij het maken van een keuze zaak goed rekening houden met uw eigen wensen.

Klantenservice & Informatie