Kabels 
Overige Producten 
Account  

Ergonomische toetsenborden

Wanneer u dagelijks werkt met een toetsenbord en hierdoor last ondervindt van polsen of handen, of als u dit juist wilt voorkomen, dan biedt een ergonomisch toetsenbord uitkomst. Door het slimme ontwerp kunt u hiermee een zo verantwoord mogelijke houding aannemen. Ze zijn bovendien vaak uitgerust met sneltoetsen, zodat u voor bepaalde handelingen uw muis niet langer hoeft te gebruiken. Lees meer

Voordelen van ergonomisch werken

Een specifiek ontworpen invoerapparaat zoals een ergonomisch toetsenbord is soms iets duurder, maar heeft veel voordelen ten opzichte van een “gewoon” keyboard. Het zorgt er namelijk voor dat u zo aangenaam mogelijk uw computerwerk kunt uitvoeren. Dit specifieke keyboard biedt een zachte handpalmsteun die ervoor zorgt dat uw polsen een goede ondersteuning genieten. Op de lange duur voorkomt dit klachten aan de polsen, handen en onderarmen. Deze klachten worden vaak geassocieerd met het werken achter een computer. Denk hierbij aan RSI (muisarm) en carpaletunnelsyndroom, een aandoening in de pols waarbij de middelste zenuw bekneld raakt. Tevens verkleint een ergonomisch toetsenbord de kans om snel typefouten te maken, dat er weer voor zorgt dat u sneller en efficiënter kunt werken.

Specificaties diverse uitvoeringen

Wat voor de een werkt, hoeft natuurlijk niet per definitie ook voor de ander te werken. Daarom is het belangrijk om altijd goed naar de specificaties van een ergonomisch toetsenbord te kijken. Op het eerste oog lijken ze misschien allemaal hetzelfde, maar in de details zitten er verschillen. Zo zijn er uitvoeringen die extra functies bevatten voor verschillende doeleinden, zoals bijvoorbeeld het instellen van het volume of het in- en uitzoomen van het scherm. Niet iedereen heeft deze functies nodig. Er zijn ook toetsenborden ontwikkeld met een golvend design dat ervoor zorgt dat u een goede, verantwoorde houding kunt innemen wanneer u aan het typen bent. Combinaties van deze specificaties zijn er ook, vaak ondersteunen ze elkaar in het zo verantwoord mogelijk laten werken van de gebruiker.

Mechanische toetsen of membraantoetsen

Verder is er bij de diverse types ergonomisch toetsenbord nog een onderscheid te maken tussen mechanische toetsen en membraantoetsen. Deze termen klinken op het eerste gehoor misschien een beetje vreemd, maar er zit een simpele uitleg achter. Een keyboard dat mechanische toetsen bevat, hoeft niet volledig te worden ingedrukt om te toetsaanslag te kunnen registreren. Hierdoor vormt zich minder druk op uw polsen, kunt u sneller werken en is hierdoor ook geschikt om een aantal uur mee te werken. Bij membraantoetsen moet u de toets volledig indrukken. Onder de toets bevindt zich een stukje verend rubber. Dit rubber zorgt ervoor dat de toets kan worden ingedrukt en daarna weer terugveert. Doordat deze handeling vereist is, is deze soort in tegenstelling tot de mechanische variant minder geschikt om urenlang mee te werken. Voor het regelmatig vlot typen van een verslag of e-mail is deze daarentegen zeer geschikt.

Klantenservice & Informatie