Kabels 
Overige Producten 
Account  

Inktcartridge

Wanneer heeft u een inktcartridge nodig?

Moderne zogenoemde inkjetprinters werken met inktcartridges. Dat zijn inktpatronen die u, nadat ze leeg zijn, eenvoudig kunt vervangen. Inktcartridges kunt u kopen voor zwarte printerinkt, maar ook voor een of meer kleuren printerinkt. Meestal heeft een inkjetprinter een zwarte inktcartridge en één of meer kleuren inktcartridges aan boord. Wanneer u een nieuwe printer koopt, wordt deze printer geleverd inclusief printerinkt. Deze meegeleverde inktcartridges zijn echter niet volledig gevuld. Ze zijn bedoeld om de printer mee aan de praat te krijgen, enkele tientallen pagina’s te printen en vervolgens is het de bedoeling dat u zelf nieuwe printerinkt bestelt. Dat kunt u prima online doen, dat scheelt weer een ritje naar de mediasuper.

De meest gangbare inktcartridges

Elke printerfabrikant heeft zijn eigen model inktcartridge. De inktcartridge van fabrikant X past niet in de printer van fabrikant Y. Niet handig, wel logisch: de verkoop van de inktcartridges vormt het verdienmodel voor de fabrikant. Voor bijna alle gangbare printers hebben we de officiële inktcartridges in huis. Natuurlijk hebben we zowel zwarte inktcartridges als kleuren inktcartridges in ons assortiment opgenomen. Veel verkocht zijn de inktcartridges HP, met name de HP 301 en de HP 364, verder ook inktcartridge Canon. Behalve HP en Canon voeren wij de merken Lexmark, Brother en Epson. Ook nog een tip: sommige fabrikanten laten hun printer wel heel snel de melding geven dat de inktcartridge leeg is. Vaak kunt u echter nog een hele tijd met zo’n zogenaamde lege cartridge vooruit. Als u alvast de vervanging bestelt, kunt u eenvoudig de inktcartridges verwisselen als ze daadwerkelijk leeg zijn.

Samen of apart?

U kunt elke inktcartridge apart kopen. U kunt ze echter ook samen kopen: kleur printerinkt en zwarte printerinkt in dezelfde verpakking. Vaak bent u dan goedkoper uit. Ook is het zo dat de kleuren inktcartridges gecombineerd worden in een en dezelfde behuizing of afzonderlijk per kleur zijn gesorteerd: meestal magenta, cyaan en geel. Ook hier zit soms een addertje onder het gras. Een XL addertje. Lijkt het namelijk soms of een bepaalde combinatie van inktcartridges een betere aanbieding vormt, blijkt het de ene keer om een XL variant te gaan in vergelijking met een “normale” variant. Goed opletten dus bij het bestellen van samengestelde pakjes inktcartridges. Ten slotte voor de volledigheid: enkele fabrikanten hebben behalve zwart en kleur ook een grijs inktcartridge in het assortiment.

3, 4, 5, 6, 8, 11, 12, 17, 18, 24 of toch maar 79?

Nee, dit is geen getallenreeks uit een mysterieuze roman die u voor nauwelijks op te lossen raadselen stelt. Alhoewel, dat raadselen klopt wel enigszins: de reeks is de (bij lange na niet volledige) opsomming van het aantal milliliters (ML) inkt dat u in de diverse inktcartridges van de afzonderlijke printerfabrikanten terugvindt. U kunt er geen touw aan vastknopen? Wij ook niet. Feit is dat, daar waar de ene fabrikant schermt met een nóg goedkopere inktcartridge, u toch maar beter goed op het bovenstaande getallenrijtje kunt letten. Het aantal ML inkt bepaalt immers grotendeels de hoeveelheid pagina’s die u met een en dezelfde inktcartridge kunt printen. Frappant genoeg telt ook het aantal keren dat u de printer aan en uit zet mee in het totale inktverbruik, omdat telkens wanneer de spuitkop wordt gereinigd er ietsiepietsie printerinkt in de inktcartridge verbruikt wordt.

Uw inktcartridge online kopen

Een inktcartridge koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een inktcartridge, printerinkt of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie