Overige Producten 
Kabels 
Account  

Desktop Extender

Wanneer gebruikt u een desktop extender?

De vraag wanneer een desktop extender handig is, wordt waarschijnlijk alleen gesteld door mensen die er nooit mee aan de slag zijn gegaan. Immers: wie ooit met 2 beeldschermen gewerkt heeft, wil meestal nooit meer terug naar de situatie met maar een beeldscherm. Welke voordelen heeft u met het werken met meerdere schermen? Op het ene scherm opent u een werkblad bijvoorbeeld van een tekstverwerker, design programma en muziekprogramma. Op het andere scherm opent u al uw bronmaterialen voor uw productie. Op die wijze kunt u altijd uw eigen werkstuk vergelijken met ander werk, stukken overnemen en bewerken etc. Ook sommige games hebben baat bij een dubbel of driedubbel beeldscherm. Vele beveiligingstoepassingen werken met meerdere schermen, meestal met behulp van een desktop extender oplossing. Omdat maar weinig apparatuur standaard een meervoudige beeldschermaansluiting heeft, is een USB desktop extender een enorm handig en vaak noodzakelijk hulpmiddel.

HDMI USB desktop extender

HDMI staat voor High Definition Multimedia Interface. Het is de meest recente techniek om beeldschermen aan te sluiten, alhoewel de eerste versie al werd gepresenteerd in 2002. Inmiddels zijn we aanbeland bij HDMI 2.1. Het voert te ver om op deze plaats alle verschillen tussen de verschillende HDMI versies aan te geven. U moet echter wel op een drietal zaken letten wanneer u de juiste HDMI USB desktop extender wil aanschaffen. Ten eerste moet u de specificaties van uw HDMI beeldschermen kennen. Ten tweede moet u weten welke USB versie het apparaat heeft waarop u de schermen wil aansluiten. Ten derde moet u deze beide specificaties vergelijken met de omschrijving van de HDMI USB desktop extenders in ons assortiment. Zo kunt u wel een USB3 desktop extender aansluiten op uw USB2 poort, u krijgt dan echter geen toegang tot alle toeters en bellen die de beeldschermen in huis hebben.

DVI USB desktop extender, digitaal in diverse smaken

DVI staat voor Digital Visual Interface. Het is een technologie ontwikkeld voor het aansturen van schermen die inmiddels wordt voorbijgestreefd door HDMI. Toch zijn er nog veel apparaten die beschikken over een DVI aansluiting, een USB DVI desktop extender wordt dan ook nog steeds regelmatig gebruikt. Let wel goed op welke DVI aansluiting de beeldschermen hebben, er zijn meerdere standaarden. Let met name op het verschil tussen single link en dual link, de laatste kan een hogere resolutie aan. Uiteraard is het meer van belang dat de connector ook samenwerkt met uw beeldscherm. Vaak wordt behalve single of dual ook aangegeven hoe de connector is georganiseerd. Bij DVI kom je de volgende formaten tegen: (12+4+1), (18+1), (18+4+1), (24+1) en (24+4+1). Die laatste wordt ook wel aangeduid als 24+5, u treft deze benaming aan in ons assortiment desktop extender. Verder komt u de volgende benamingen tegen: DVI-I, DVI-A, DVI-D en DVI-D HDCP. Controleer welke van deze uitgangen uw beeldschermen gebruiken.

DisplayPort en VGA desktop extender

DisplayPort is evenals HDMi geschikt voor transport van zowel audio als video. Er is ook een variant, de Dual Mode Displayport, herkenbaar aan het logo met twee plustekentjes. Let hier op bij het kiezen van de desktop extender. Waren de voorgaande standaards alle geschikt voor digitale aansturing van beeldschermen, VGA is de standaard wanneer het om analoge videosignalen gaat. VGA komt u vaak nog tegen bij oudere computerapparatuur en beamers. Ook hier zijn er meerdere standaarden: VGA, SVGA, XGA, SXGA, UXGA hebben allemaal een andere beeldresolutie. Wel wordt steeds dezelfde D connector gebruikt met 15 pinnen en dat heeft ervoor gezorgd dat alle varianten toch meestal worden gezien als “gewoon” VGA. Heel soms komt u ook nog een mini VGA connector tegen.

USB, versies en connectoren

De diverse modellen desktop extender werken alle met USB. U moet er wel op letten welke versie USB u kunt gebruiken in combinatie met het apparaat waar u de beeldschermen met behulp van de USB desktop extender op aan wil sluiten. Over het algemeen is de USB versie die u op dat apparaat aantreft USB2 en USB3, het originele USB (USB1) zien we nog maar zelden. Verder is het van belang welke connector gebruikt kan worden. Hoewel er nog meer varianten zijn, is USB C het meest gebruikt. U komt daarnaast ook nog Micro USB tegen, in de vorm van een USB wifi extender inclusief (vaste) kabel of als box waar u de USB kabel zelf in plugt.