"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

DMS-59 kabel

Wat is een DMS-59 kabel precies?

DMS-59 is een acroniem van Dual Monitor Solution, 59 pins. De DMS-59 connector wordt gebruikt bij videokaarten om via een enkele connector twee monitoren aan te sluiten. Het grote voordeel van deze aanpak is dat de connector hierdoor maar de helft van de ruimte inneemt ten opzichte van twee standaard DVI connectors. Hierdoor is het mogelijk om met een DMS-59 op een low profile kaart toch twee monitoren aan te sluiten door middel van een DMS-59 kabel. Op een normale videokaart kunnen twee connectoren geplaatst worden waardoor er op één kaart vier monitoren aangesloten kunnen worden. De connector lijkt veel op Low Force Helix, LFH-60 pins connector, die veel voor workstations gebruikt werd. Het grote verschil zit hem in het weglaten van één pin in de onderste van de vier rijen pinnen in zowel de male als de female connector. Hiermee wordt voorkomen dat de oudere LFH-60 stekker in de nieuwere DMS-59 connector past. Omdat deze connector de overdracht van DVI-I ondersteunt, ontstaan er drie mogelijkheden voor het aansluiten van een monitor. Hierdoor kunnen er monitoren met drie verschillende aansluitingen worden aangesloten. Monitoren met een DVI aansluiting, met een VGA aansluiting of met een HDMI aansluiting.

DMS-59 verloopkabel

Om één of twee monitoren aan te kunnen sluiten op een videokaart met DMS-59 aansluiting is er altijd een verloopkabel nodig. Deze connector ondersteunt DVI-I waarbij de “I” voor integrated staat. Hierbij wordt het digitale en analoge videosignaal in een enkele connector gecombineerd. Met het gebruik van DMS-59 kan voor elk van de twee monitoraansluitingen onafhankelijk gekozen worden om een analoge VGA of een digitale DVI monitor aan te sluiten. Het is dus mogelijk om twee analoge VGA monitoren aan te sluiten, twee digitale DVI monitoren, of een analoge VGA monitor en een digitale DVI monitor. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor het aansluiten van twee HDMI monitoren, een HDMI monitor en HDMI beamer of voor het aansluiten van twee DisplayPort monitoren. Voor elke aansluitcombinatie leveren wij het passende DMS-59 verloopsnoer. Hieronder vindt u een overzicht van ons assortiment DMS-59 kabel.

  • 2 x DVI female;
  • 1x DVI female en 1 xVGA female;
  • 2 x VGA female;
  • 2 x HDMI female;
  • 2 x DisplayPort female.
Hiermee is de DMS-59 videokaartaansluiting een bijzonder veelzijdige en compacte monitoraansluiting.

VHDCI-68 connector

De VHDCI-68 connector is een connector die oorspronkelijk geïntroduceerd is als externe SCSI-3 aansluiting. Met deze connector was het mogelijk om vier wide SCSI kanalen op de achterkant van één PCI kaart te plaatsen. Door zijn kleine formaat wordt de VHDCI-68 connector ook gebruikt door videokaartfabrikanten. De VHDCI-68 past eenvoudig op een low profile PCI kaart en biedt door middel van een verloopkabel de mogelijkheid voor het aansluiten van vier monitoren. Diverse fabrikanten leveren low profile kaarten die bijzonder geschikt zijn voor een small form factor systeem, waar met behulp van de juiste verloopkabel eenvoudig vier HD monitoren op aangesloten kunnen worden. Omdat het videosignaal compatibel is met DVI-I heeft u de keus uit verschillende methoden voor het aansluiten van uw monitoren. U kunt kiezen tussen, DVI, VGA en HDMI. Voor elke norm leveren wij een passend VHDCI-68 verloopsnoer. Wij leveren VHDCI-68 verloopkabels met de volgende aansluitingen. VHDCI-68 maar 4 x VGA. VHDCI-68 naar 4 x DVI-D en VHDCI-68 naar 4 x HDMI.