Overige Producten 
Kabels 
Account  

Bluetooth speaker

Waar moet u in het algemeen op letten?

Als u een bluetooth speaker koopt, is het verstandig om op een aantal zaken te letten. Vraag uzelf af waarvoor u het product gaat gebruiken. Gebruikt u de bluetooth luidspreker voornamelijk thuis, dan is het een idee om een wifi speaker te kopen. Echter zitten daar ook weer nadelen aan, zoals de mobiliteit van de speaker omtrent verbindingen. Als u toch voor een bluetooth speaker gaat en deze veel thuis gaat gebruiken, is het verstandig een type te kopen dat op netstroom werkt. Uw boxje is dan altijd voorzien van energie. Wilt u onderweg een speaker gebruiken, ga dan voor een model met batterij of accu. Bekijk hoe lang de accuduur is. Voor gebruik onderweg is het onder andere ook verstandig om te letten op het formaat. Sommige passen gemakkelijk in uw tas, andere zijn zo groot dat u een aparte tas ervoor kunt aanschaffen. In ons assortiment vindt u uitvoeringen in compacte, medium en grote formaten.

Waar moet u op letten bij de specificaties?

Bij de specificaties staat meestal het vermogen, de voeding en de reikwijdte. Het vermogen bepaalt hoe hard het volume kan. Hoe hoger het wattage, hoe harder het geluid. Staar u alleen niet blind op het vermogen, want dit zegt niets over de geluidskwaliteit. Er zijn bluetooth speakers met een laag vermogen die prachtig klinken, terwijl er boxjes zijn met een hoog vermogen die niet om aan te horen zijn. De soort stroomvoorziening is belangrijk als u onderweg wilt genieten van muziek. Met voldoende batterijen kunt u de nodige uren overbruggen, maar vaker is een accu handiger. Een accu gaat langer mee dan een setje batterijen. Tussentijds laadt u een accu ook op via USB-aansluiting. Kijk altijd even naar het bereik van het apparaat. Bluetooth gaat via radiogolven op een specifieke bandbreedte en heeft geen eindeloos bereik. De gemiddelde reikwijdte is 10 meter, maar sommige hebben een bereik van 30 meter. Houdt u er altijd rekening mee dat na 10 meter de verbinding mogelijk minder kan worden.

Bluetooth speakers: batterij, accu en/of netstroom

Er zijn bekabelde en draadloze bluetooth speakers, de stroomvoorziening zelf kan namelijk bekabeld of draadloos zijn. Uiteraard wordt de muziek draadloos gestreamd. Afhankelijk waar u de box wilt gebruiken, is het verstandig om na te gaan welke stroomvoorziening hij heeft. Dit kan variëren tussen batterijen, accu of via netstroom. Voor thuisgebruik is het handig om een netstroom of accu te hebben op de bluetooth speaker. Aangesloten op een stopcontact of USB-aansluiting hoeft u zich in ieder geval geen zorgen te maken dat u zonder muziek komt te zitten. De enige accu die u in de gaten moet houden is die van een smartphone of tablet. En ook daar zijn oplossingen voor. Er zijn namelijk luidsprekers die een ingebouwde powerbank hebben. Verbind uw smartphone hiermee en de smartphone wordt opgeladen. Als de bluetooth speaker niet is aangesloten op netstroom, let er dan wel op dat bij het opladen van de smartphone ook de speaker sneller leeg is. De accuduur kan dus belangrijk zijn.

Akoestiek

Voor de beste akoestiek zult u moeten kijken naar de positionering van de speakers. Het kost wat aandacht, moeite en tijd, maar dan maakt u wel optimaal gebruik van uw speakers. Er zijn in principe drie elementen: hardware, akoestiek en plaatsing. Stem de grootte van de bluetooth speaker af op de ruimte. Dit is een doorslaggevende graadmeter voor de akoestiek. Als u laminaat, een tegelvloer of parket heeft liggen, dan kan een vloerkleed tussen u en de speakers al zorgen voor minder geluidsreflectie. Gordijnen kunnen ook al veel uitmaken. De klanken kunt u ook beïnvloeden op kleinere luidsprekers. Als u meer geluid uit uw bluetooth speaker wilt halen, kan de juiste opstelling enorme resultaten bereiken. Om vollere klanken te krijgen – voornamelijk voor lagere tonen – dan helpt het als vlaktes (vloer of muur) het geluid op korte afstand kunnen weerkaatsen. Denk maar eens wat voor een geluidseffect u kunt produceren als u door een koker iets roept. Als er drie vlakken zijn, dan geeft dat het sterkste effect. Hiermee zult u wel moeten experimenteren, maar uiteindelijk haalt u dan meer uit de bluetooth speaker dan dat u in eerste instantie had gedacht.