"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Dummy alarm

Dummy alarm kopen: waar moet u op letten?

Wellicht overweegt u om een dummy alarm aan te schaffen. Deze is onder andere verkrijgbaar als een alarmlicht of camera. Bedenk voor het kopen alvast wat voor soort camera u wenst. Wilt u bijvoorbeeld een dummy beveilingscamera of een dummy dome camera aanschaffen? De eerste variant ziet er uit als een gewone beveiligingscamera, en is bijna niet van het echt te onderscheiden. De tweede variant heeft een glazen bol met daarachter infraroodverlichting en een lens. In een dummy alarm werken deze onderdelen uiteraard niet echt. Meestal kan een dome camera niet draaien. Wel kunt u het apparaat zelf met de hand draaien. De nepcamera ziet er zeer realistisch uit en schrikt ongenode gasten af. U kunt het zowel tegen het plafond als de muur monteren. Zorg er wel voor dat het lijkt alsof het kabels heeft, bijvoorbeeld door het door de muur te laten lopen. Het heeft natuurlijk weinig zin wanneer een inbreker ziet dat de dummy camera nergens op aangesloten is.

Dummy alarm ophangen

Een dummy alarm dient goed zichtbaar opgehangen te worden aan uw woning. Het heeft een afschrikwekkend effect op inbrekers. Zij denken te maken te hebben met een echt beveiligingssysteem en slaan uw woning liever over. Een inbreker wil niet betrapt worden door een alarmsysteem of zichtbaar in beeld komen op camera. Onderzoek heeft aangetoond dat een dergelijk systeem zeer effectief is. Toch zijn er een aantal andere zaken waar u ook rekening mee dient te houden. Ten eerste dient een dummy camera er zo realistisch mogelijk uit te zien. Ook de hoogte van de camera dient logisch te zijn. Gemiddeld hangen camera’s op ongeveer 2.5 meter hoogte. Ten tweede is het belangrijk dat een dummy alarm goed opvalt. Alleen dan heeft het een preventieve werking. Hang het zodoende altijd op een goed zichtbare plek, bijvoorbeeld aan de voorgevel van uw woning.Leg daarnaast nooit waardevolle spullen, zoals een laptop of tablet, voor het raam. Wellicht dat dure spullen in het zicht inbrekers toch verleiden om het te proberen. Zij zullen in dat geval merken dat u een dummy alarmsysteem gebruikt, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

TV-simulator en waarschuwingsstickers

Gaat u binnenkort een avondje weg? Doe dan net alsof u thuis bent door een TV simulator te gebruiken. Ook dit staat bekend als een effectief dummy alarm. Het is namelijk een knipperend licht met allerlei kleuren, waardoor het net lijkt alsof u televisie aan het kijken bent. Een minstens zo effectieve manier om inbrekers buiten de deur te houden is het gebruik van waarschuwingsstickers. Hang deze bijvoorbeeld op het raam. In dat geval lijkt het net alsof er een beveiligingsbedrijf langs is geweest. Inbrekers en dieven bedenken zich wel twee keer voordat ze uw woning bezoeken. Ons assortiment beschikt over een sticker alarm. Een dummy alarm dient altijd op een realistische plek te hangen. Het is niet bepaald logisch wanneer een buitencamera bijvoorbeeld binnen geplaatst is, en andersom. Bovendien zien professionele inbrekers meteen dat het niet klopt. Dit geldt trouwens niet alleen voor woningen, maar ook voor bedrijven. Het is logisch dat u bij waardevolle spullen in de winkel zogenaamd een dummy alarm gebruikt. Helaas vergeten sommige winkels om ook een ‘camera’ op te hangen bij de kassa of bij de ingang. Een winkeldief heeft al snel door dat het hier niet gaat om een echt dummy alarm. Slechts één alarm in de winkel is namelijk erg onlogisch. Bovendien kost het weinig tijd en geld om meer dummy alarmsystemen te kopen.

Het afschrikwekkende effect van een dummy alarm

De populariteit van het dummy alarm is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Het heeft namelijk niet alleen een afschrikwekkend effect, maar is ook goedkoper dan een echt beveiligingssysteem. U bespaart flink in de portemonnee omdat u geen dure beveiliging meer hoeft aan te schaffen. Bovendien is een dummy alarm zowel geschikt voor binnen als buiten. Zo kunt u bijvoorbeeld buiten een ‘camera’ ophangen, terwijl er binnen een dummy alarmlicht is opgehangen. Het licht ziet er bijna hetzelfde uit als een gewoon alarm. Zo knippert het regelmatig waardoor het net lijkt alsof het daadwerkelijk werkt. Tegenwoordig is dit vaak een LED-lichtje. Dit bespaart namelijk energie en is ook nog eens beter voor het milieu. Dummy alarmsystemen zijn een prima aanvulling op uw alarmsysteem. Tegenwoordig zien deze producten er realistischer uit dan ooit. Zo kunnen maken sommige camera’s bewegingen, alsof ze echt rondraaien en beelden maken. In werkelijkheid is een dummy alarm echter nergens op aangesloten. Desondanks heeft het een afschrikwekkend effect.

Goed alternatief voor echt bewakingssysteem

Een dummy alarm is een goed alternatief voor een duurder bewakingssysteem. Uiteindelijk plukt u hier de vruchten van, omdat de kans op inbraken een stuk kleiner is. Bovendien bent u veel goedkoper uit. Een dummy alarm kopen biedt dan ook allerlei voordelen. Weeg tijdens het aanschaffen de voor- en nadelen tegen elkaar af. Sommige inbrekers laten zich door het dummy alarm helaas niet afschrikken. Het probleem is dat de nep camera natuurlijk geen echte beelden maakt van de inbraak. Daardoor staat u na deze vervelende gebeurtenis helaas niet sterk bij de politie. Er is simpelweg geen bewijsmateriaal aanwezig. Wellicht heeft u geen bewijsmateriaal nodig. In dat geval is het kopen van een dummy alarm zeker het overwegen waard.