Overige Producten 
Kabels 
Account  

Beveiligingscamera

De bewakingscamera in de praktijk

Beveiligingscamera’s oftewel bewakingscamera’s zijn inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De maatschappij is ruwer geworden en dat maakt zich merkbaar in criminaliteit en overlast. Het is zelfs zo dicht bij gekomen, dat we ons nog niet meer veilig voelen in en rondom ons huis, al naar gelang waar men woont. Als afschrikking kan een beveiligings-/bewakingscamera prima dienst doen, maar meer nog kan het als een bewijsmiddel leverend apparaat worden gebruikt. Dupe worden van overlast of criminaliteit is al geen pretje, maar als u dan ook nog niet eens kunt bewijzen wie de daders waren en uw recht niet kunt halen, dan wordt het wel heel erg wrang. Tegenwoordig zijn de beveiligingscamera’s/bewakingscamera’s zelfs voor thuisgebruik best geavanceerd! Met een hoge beeldkwaliteit en allerlei snufjes die uw gevoel van veiligheid kunnen optimaliseren. Ze zijn er in diverse prijsklassen, voor de dikkere en smallere beurs. Vroeger moesten alleen rijken zich beveiligen, bij de gewone man/vrouw was toch niks te halen, maar tegenwoordig zijn er vele ‘kleine’ dieven die alles kunnen gebruiken om te versjacheren. En zeker ook voor ouderen een aanrader, als variant op de babyfoon, zodat uw familie kan zien wat er aan de hand is in geval van een huiselijk incident.

Wat mag er met een beveiligingscamera?

Een beveiligingscamera/bewakingscamera is een handig apparaat om het veiligheidsgevoel te verhogen, maar wat kan er volgens de wet met zo’n bewakingscamera? In huis-, tuin- en keukenomgeving is er sprake van bewakingscamera-bewaking, geen bewakingscamera-toezicht. U wilt, zoals het juridisch heet, proportioneel en subsidiair personen en eigendommen bewaken. De termen proportioneel en subsidiair zullen zeker bekend zijn bij personen in de beveiliging en vechtsporten. Eenvoudig gezegd kunt u stellen dat subsidiair betekent dat men het juiste middel in relatie tot het probleem moet toepassen, terwijl proportioneel inhoudt dat wanneer men dan een subsidiair middel toepast het ook in verhouding tot het probleem moet zijn. In de praktijk betekent dit voor u: bewakingscamera beveiliging mag, mits het noodzakelijk is voor het doel, het kenbaar gemaakt is, subsidiair en proportioneel is. U hoeft geen vrees voor de politie te hebben zolang u aan deze voorwaarden voldoet en dat doet u al wanneer u zorgvuldig omgaat met beelden. En deze beelden een beperkte termijn bewaart, indien al sprake is van opslag van beelden. Echter, er is toch een maar! Als u een beveiligingscamera/bewakingscamera ophangt, dient u zorg te dragen dat de beveiligingscamera zo min mogelijk gericht is op de openbare weg of eigendommen van anderen!

Aandachtspunten

Als u een beveiligingscamera/bewakingscamera koopt zijn er diverse zaken om rekening mee te houden. Hoe logisch het ook klinkt, toch is het belangrijk dat u vooraf duidelijk weet wat u met de bewakingscamera wilt, want dit bepaalt wat u nodig heeft. Hoeft u alleen een deur te bewaken of een poort, waarom zou u dan een zwenkbare beveiligingscamera/bewakingscamera nemen? Wilt u alleen als afschrikking, waarom dan nog de mogelijkheid tot opslag? Kortom, als u duidelijk is wat u nodig heeft komen de volgende criteria aan bod. Iets dat gemakkelijk over het hoofd wordt gezien is de belichting! Gebruikt u de beveiligingscamera/bewakingscamera voor een ruimte die constant belicht is, of juist niet goed belicht kan/mag worden? Of is de beveiligingscamera voor buitengebruik bedoeld? Wilt u de bewakingscamera gebruiken voor continu toezicht de hele dag? Is er in dat geval dan sprake van zonlicht belemmering, denk aan bomen, schuttingen, schermen etc. Gebruikt u de beveiligingscamera aan de zuidkant dan heeft u last van veel zonlicht, terwijl op de noordkant juist veel schaduw is overdag. Wel iets om rekening mee te houden. Het kan ook zijn dat u alleen als het donker is de bewakingscamera wilt inschakelen of juist of gezette tijden. Veel is mogelijk tegenwoordig met de bijgeleverde software.

Nog meer aandachtspunten

Zoals u hiervoor zag is niet de resolutie, oftewel de gedetailleerdheid van het beeld, waar gewoonlijk mee geworven wordt en men zich op blind staart het allerbelangrijkste, maar de lichtinval. Dit is met name mede een bepalende factor voor de kwaliteit van de beelden. Overbelichte beelden zijn met een hoge resolutie, ondanks contrast- en helderheidsregeling, desondanks nutteloos. Bij permanent slecht licht oftewel donkere ruimte/omgeving, denk aan bebost gebied, is een lichtgevoelige beveiligingscamera/bewakingscamera een must. Uiteraard is de plaatsing van de beveiligingscamera om voorgaande redenen eveneens belangrijk. Terugkomend op de aangesproken resolutie is het belangrijk te weten dat deze worden uitgedrukt in aantal horizontale lijnen of puntjes/pixels en verticale puntjes/pixels waaruit het beeld is opgebouwd. Hoe hoger dat getal hoe beter de mogelijke beeldkwaliteit. De beeldsensor van een beveiligingscamera/bewakingscamera wordt aangeduid met CCD, oftewel charge coupled device, of CMOS dat staat voor Complementary Metal Oxid Semiconductor. In beide gevallen ontstaat door licht-opval een elektrische stroompje dat door de beveiligingscamera-elektronica verwerkt wordt. Dan is natuurlijk nog de kijkhoek bepalend, dat is wat anders dan de zelf verklarende begrippen zwenkhoek en lenshoek. Heeft u wel een grote kijkhoek nodig of niet in uw situatie? Met pan/tilt kunt u de bewakingscamera heen en weer respectievelijk op en neer bewegen.

Ons assortiment beveiligingscamera’s/bewakingscamera’s

Er zijn diverse soorten bewakingscamera’s. Beveiligingscamera voor buiten, beveiligingscamera draadloos/beveiligingscamera WiFi en IP beveiligingscamera. Bij de buitencamera’s in ons assortiment hebben we zelfs dome bewakingscamera’s oftewel rondom beveiligingscamera’s, die u wellicht al van de straat of in de winkels kent. Met de draadloze bewakingscamera’s is er geen kabel tussen beveiligingscamera en computer(beeldscherm). Een variant is de IP bewakingscamera. Deze gebruikt u om vanaf afstand, bijvoorbeeld uw vakantielocatie, toch uw camerabeelden te kunnen bekijken via internet. Bij diverse binnen- en buiten beveiligingscamera/bewakingscamera’s kunt u inzoomen, oftewel het beeld ‘dichterbij’ halen oftewel vergroten, net zoals bij een fotocamera. Daarnaast wordt de lichtinval weergegeven met het diafragmagetal f. Voor dit getal geldt: hoe groter de waarde hoe kleiner de diafragmaopening voor de lens van de bewakingscamera en daarmee hoe meer scherpte. Voor brildragers: maak zelf eens met de wijsvinger en duim een ‘o’ en hou het voor uw oog, en knijp de ‘o’ dan kleiner, u zult scherper gaan zien! We hebben ook modellen die tegenlichtcompensatie hebben om overbelichting te vermijden. Andere varianten hebben juist een nachtzicht optie. Dan zijn er nog uitvoeringen waarmee u niet alleen stilstaande beelden kunt maken, maar ook video’s. U heeft ook nog de keuze uit wel of geen opslagmogelijkheid.

Voor ieder wat wils

Wilt u bij afwezigheid bijvoorbeeld toch zicht houden op de oppas, dan is de klok met verborgen beveiligingscamera vast een uitkomst. Hiermee kunt u video’s opnemen en opslaan. Als we het al hebben over oppassen, dan is de vertrouwde babyfoon een prima middel om uw kind in de gaten te houden. Maar goed, we hadden het over bewakingscamera’s en dan kunt u met onze IP dome beveiligingscamera de lens rondom draaien en op die manier alles in de gaten houden. Dit kan zeer interessant zijn voor natuurliefhebbers, temeer omdat de bewakingscamera nachtzicht heeft en via internet de beelden live bekeken kunnen worden. Wat dacht u van de ouderwetse deurspion, het gaatje in de woningdeur in een flatgebouw. Tegenwoordig is hierbij een digitaal beeldschermpje, waarop u de persoon aan de andere kant van de deur ziet zonder met uw oog te moeten turen door een minuscuul gaatje. Die deurspion beveiligingscamera is ook los verkrijgbaar. Voor de doe-het-zelvers hebben we zelfs complete bewakingscamera-pakketten inclusief DVR oftewel digital video recorder, een harde schijf. U kunt zelfs via netwerk back-ups maken.

Uw beveiligingscamera kopen

Een beveiligingscamera koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een beveiligingscamera of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.