Overige Producten 
Kabels 
Account  

Alcoholtester

Alcoholtester kan levens redden

Met een paar euro’s kunt u vermijden dat een waardevol mensenleven op het spel staat en dat is zeker het overdenken waard. Zonder u te vervelen met getallen en statistieken, die het belang onderstrepen van kleine apparaatjes om de hoeveelheid alcohol in het bloed te testen, is gezond verstand al voldoende om eens een kijkje te nemen in ons aanbod van adem testers. Ze zijn gunstig in prijs, maar kunnen wel heel veel dure ellende voorkomen. Zelfs de professionele uitvoeringen hoeven qua prijs niet af te schrikken als u veel op weg bent, graag alcohol drinkt en het voorgaande eens heel even door u heen laat gaan. Ze zijn klein en handig mee te nemen, zodat u reeds tijdens uw aanwezigheid in een uitgaansgelegenheid de gang naar het toilet nuttig kunt combineren met even deze luttele seconden durende test te doen. Daarom is het ook niet handig om, zoals veelal aanbevolen, het apparaatje in de auto te laten. U heeft hem weliswaar dan wel altijd bij u, maar wat heeft het voor zin om te testen als u al teveel op hebt als u alleen bent of met iemand samen bent die niet kan of mag rijden? Voorkomen is beter dan genezen.

Waar komt het op aan bij een alcoholtester

Ook al zijn ze klein en u hoeft toch alleen maar het alcoholgehalte te testen, er is toch aardig wat door de fabrikant in dat kleine blokje gepropt. Zo wordt niet alleen het promillage gemeten, maar meer. Wat dat eerste betreft. Hier onderscheiden zich de duurdere en goedkopere modellen in de nauwkeurigheid. Bent u iemand die normaliter beroepsmatig onderweg is en tijdens vrije uren graag ‘een glaasje’ nuttigt dan is toch een nauwkeurig duurder model aanbevelenswaardig. Hierbij ligt de meetprecisie of -afwijking bij ongeveer de 0,01 promille! Tevens zijn deze betrouwbaar en stabiel. Anders uitgedrukt: ze zijn bij veelvuldig gebruik nog steeds accuraat en de ongevoeligheid voor omgevingsinvloeden als temperatuur en luchtvochtigheid is ook na langer gebruik voorhanden. Meetapparatuur moet gekalibreerd oftewel geijkt zijn, wil ze nuttig zijn. De duurdere modellen voldoen hieraan. Ze hebben tevens een groter detectiebereik dan de eenvoudige types, welke laatsten eigenlijk meer bedoeld zijn voor sporadisch gebruik. In dat geval is er sprake van een plastic buidel, waarin door het blazen een chemische reactie plaatsvindt die dan door verkleuring in het mondstuk laat zien of u verantwoord kunt deelnemen aan het verkeer of beter toch niet. Bij de duurdere uitvoeringen is er een nauwkeurige cijfermatige digitale uitlezing.

Praktische kant: Frankrijk

In Frankrijk is het verplicht om twee adem testers in de auto te hebben. Deze moeten voldoen aan het zogenoemde NF-keurmerk. Deze Norm Française is een Franse certificering die betrekking heeft op alles wat met hygiëne van doen heeft. In ons assortiment staat expliciet vermeld als een bepaald model eraan voldoet. De volledige norm heet: NF X20-702 voor wegwerpmodellen en NF X20-704 voor elektronische uitvoeringen. Deze codes staan op de verpakkingen vermeld. Voor deze norm geldt, net als in Nederland, een promillage van maximaal 0,5 promille. De boetes zijn fors! Daar wegen de paar euro’s, zelfs bij de duurdere modellen, niet tegenop. Afgezien van het feit dat een mensenleven onbetaalbaar is. Reden temeer om eens te neuzen in ons aanbod, nietwaar?

Uw adem tester online kopen

Een adem tester koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over adem testers of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie