Kabels 
Overige Producten 
Account  

PC speakers

Een set computer speakers kan goede diensten bewijzen, thuis of op uw werkplek. Bijvoorbeeld wanneer uw monitor geen of matig functionerende ingebouwde exemplaren heeft. Of wanneer u een beter geluid wil dan de meegeleverde goedkope versies kunnen bieden. Of wanneer u liever een draadloze set heeft dan een setje met kabeltjes. Hoe dan ook, de keuze in is reuze, lees daarom hierna meer over hoe u uw keuze voor de passende set precies juist bepaalt. Lees meer

Welke computer luidsprekers kiezen?

Wanneer u op zoek bent naar PC speakers, is het vaak niet eenvoudig om snel een keuze te maken. Alhoewel, als u op zoek bent naar de meest goedkope computer luidsprekers is het zo gepiept. U kijkt in onze lijst, selecteert de goedkoopste en gaat verder met bestellen. De meeste mensen verwachten echter iets meer van hun audiosysteem dan enkel dat het goedkoop is. Zowel het oog als het oor willen waar voor hun geld. Hierna bespreken we eisen die aan PC speakers gesteld kunnen worden. We bespreken eisen inzake het geluid aan de hand van het frequentiebereik en volume, maar we laten ook de verschillende merken en het design dat ze hebben de revue passeren. Verder gaan we in op de diverse soorten aansluitingen, met kabel of draadloos. Met name Bluetooth-modellen nemen op dit moment een grote vlucht.

Een stukje audiotechniek: frequentiebereik en aantal watt van een PC luidspreker

Bij de specificaties van speakers staan nogal wat technische termen vermeld. Het vermogen of volume wordt aangegeven met Watt. Het is niet per definitie zo dat meer Watt een beter geluid oplevert. De PC speakers klinken harder, maar dat is niet altijd even mooi. Wel is een groot vermogen goed voor het weergeven van lage tonen, bassen, omdat er voldoende ruimte is om met dynamiek om te gaan. Met een technische term heet dat overigens headroom. Hoe meer headroom, hoe zuiverder het geluid klinkt. Bij een set luidsprekers kunt u het vermogen bij elkaar optellen. Bij een enkele speaker is dat niet het geval. Staat er dus bij een stereo set 4 watt vermeld, dan is dat samen toch 4 watt. Ruim voldoende voor de meeste desktop situaties. Maar nogmaals, het vermogen zegt niet alles wanneer u de juiste PC speakers zoekt.

Luidspreker aansluitingen: 2.1, 2.0 of toch liever draadloos?

Voor standaard geluidskwaliteit zijn de 2.0 PC luidspreker sets voldoende. Wanneer u veel films kijkt of games speelt, wilt u graag genieten van de beste geluidskwaliteit met een krachtige bass. Hiervoor is een subwoofer vereist, waarmee ook de lage tonen goed hoorbaar worden. Deze subwoofers zijn bij onze 2.1 PC luidspreker sets inbegrepen. Onze computer luidsprekers beschikken verder over een USB of jack aansluiting. Afhankelijk van het model sluit u uw computer luidsprekers aan op een vrije USB poort of een 3.5mm jack. Deze aansluitkabels zijn altijd inbegrepen. PC speakers kunnen verder van stroom worden voorzien via USB of via netstroom. In het geval van USB voeding kunt u de PC speakers eenvoudig aansluiten op een USB-poort. U heeft dus geen stopcontact nodig om uw speakers van stroom te voorzien. Ook heeft u tegenwoordig steeds minder vaak audio kabels bij luidsprekers nodig, zoals bijvoorbeeld bij een exemplaar met bluetooth. Die zijn op meer vlakken erg handig omdat u ze nagenoeg overal kunt plaatsen zonder dat ze storen.

Meer opties met Bluetooth luidsprekers

Bluetooth is een draadloze verbindingstechniek met een behoorlijk bereik van rond de 15 meter in vogelvlucht. In tegenstelling tot die andere bekende draadloze techniek, infrarood, vereist bluetooth geen directe zichtlijn tussen de apparaten die met elkaar communiceren. Voor computer luidsprekers is dat handig als u ze buiten zicht wilt plaatsen. Uiteraard moet u wel nog het geluid kunnen horen, maar uw opties voor plaatsing zijn in ieder geval groot. U kunt computer luidsprekers kopen waarbij de bluetooth ontvanger is ingebouwd. U kunt echter ook ervoor kiezen om een separate bluetooth ontvanger te koppelen aan uw gewone speakerset. Behalve bluetooth ontvangers hebben wij ook bluetooth zenders in ons assortiment, veelal in de vorm van USB dongles.

Design, licht en water

Het oog wil tegenwoordig steeds meer. Wij hebben dan ook vele verschillende ontwerpen computer luidspreker in ons assortiment. Van volledig functioneel tot meer exotische varianten met danslichtjes en bewegend water … Toch wordt er meestal gekozen voor een meer strak ontwerp. Waar meestal rekening mee wordt gehouden, zijn de afmetingen van de computer luidspreker. Grote lompe kasten zijn favoriet bij de audiofiel, de computergebruiker moet er vaak niets van hebben. Computer luidsprekers zijn dan ook meestal compact, klein, handzaam en gemakkelijk weg te frommelen onder een buro of in een boekenkast. Helemaal als het dan ook nog bluetooth computer speakers zijn, zult u een dergelijk setje niet zien maar zeker wel horen. Overigens hebben wij ook inbouw PC speakers in ons programma, zodat u het design van uw computer luidsprekers zelf kunt bepalen.