Overige producten uit: Microfoon

Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 4,99
Leverbaar: 40
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 2,49
Leverbaar: 3
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 21,99
Leverbaar: 19
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 9,99
Leverbaar: 19

USB microfoon, waar moet u op letten?

Omdat er zoveel verschillende toepassingen zijn waarin een USB microfoon zijn diensten kan bewijzen, is het niet eenvoudig om een aanbeveling te doen. Het ligt er vooral aan waarvoor u de USB microfoon wilt gaan gebruiken. Een gaming toepassing vraagt om heel andere specs dan wanneer u hem als chatmicrofoon wilt gebruiken. Een onderdeel waar we wel snel klaar mee zijn, is de kabel van een USB microfoon. Over het algemeen is die aan de korte kant en kunt u er het beste meteen maar een verlengkabel bij bestellen. Let dan wel even goed op welke connectoren er gebruikt worden bij de USB microfoon, bijvoorbeeld een minijack of uitsluitend USB connectoren.

Tafelmodel en draagbaar model

De meeste USB microfoons zijn zogenoemde tafelmodellen. Dat betekent dat u ze min of meer op een vaste plek plaatst. Dat kan zeer eenvoudig via een USB microfoon met statief. Dat statief kan op verschillende manieren worden vormgegeven. Er zijn driepoten, platte voeten, rechte statieven etc. Wilt u mobieler zijn met een microfoon, dan kunt u kiezen voor een koptelefoon met microfoon. Met een USB headset weet u zeker dat de USB microfoon perfect is afgesteld voor spraaktoepassingen. Ze zijn er in vele uitvoeringen. Zo kunt u kiezen voor stereo, maar ook voor het beter verstaanbare mono. Ook zijn er diverse handige functies verkrijgbaar, bijvoorbeeld automatische activering bij het op het hoofd zetten.

Gamen of werken?

De hiervoor al genoemde USB headsets kunt u niet alleen voor professionele toepassingen gebruiken, maar ook voor gaming. Een USB microfoon voor gaming biedt meestal een best of both worlds. Én goede verstaanbaarheid om verstaanbaar en dus prettig samen te spelen. Én een goede geluidskwaliteit voor alle effecten en muziekjes tijdens het gamen. Behalve complete headsets ziet u de gamingvariant ook regelmatig terug als stand alone model. Vaak zitten er dan in de software diverse methodes verwerkt om bepaalde effecten te bereiken. Filters en ruimtelijke effecten bijvoorbeeld. Vaak is het ook het design afgestemd op de speelsere kijk op de wereld van een gamer dan de meer nuchtere kijk van de zakelijke gebruiker.

USB microfoon met of zonder geluidskaart

Een microfoon sluit u meestal aan op een bestaande geluidskaart. Er zijn ook modellen die, behalve als microfoon, ook als geluidskaart fungeren. Zijn beide opties niet beschikbaar, moet u een andere oplossing verzinnen zoals een externe USB geluidskaart installeren waarop u de microfoon aansluit. Ze zijn er in vele varianten. Zo kunt u kiezen voor een high speed USB kaart met 7.1 surround. Wel even goed erop letten of het door u gebruikte besturingssysteem wordt ondersteund. Ongeacht welke USB microfoon u bij Allekabels kiest, u kunt hem altijd – eventueel met adapters of verlengkabels – geschikt maken voor uw systeem.

Uw USB microfoon online kopen

Een USB microfoon koopt u online bij Allekabels, wij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een USB microfoon of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.


Klantenservice & Informatie