Kabels 
Overige Producten 
Account  

Tafelmicrofoon

Ze staan op tafels in vergaderruimtes, conferentiezalen of tijdens webinars en talkshows: tafelmicrofoons. Ideaal om op een rustige manier een gesprek te voeren, waarbij u verzekerd bent dat uw stem letterlijk en figuurlijk gehoord wordt. Ook ideaal om thuis aan het bureau audio-opnames te maken. Allekabels heeft diverse tafelmicrofoons in het assortiment. Bestel eenvoudig uw tafelmicrofoon via onze webshop. Lees meer

Voor- en nadelen tafelmicrofoon

Met een tafelmicrofoon heeft u misschien niet alle bewegingsvrijheid zoals met een hand- of hoofdmicrofoon, maar daar is de tafelmicrofoon ook niet voor bedoeld. Deze is juist geschikt voor vergaderingen, conferenties, webinars of talkshows. Hoewel u niet overal heen kunt lopen – wat ook meestal helemaal niet nodig is – heeft u wel uw handen vrij om tijdens uw (toe)spraak een computer te bedienen of de juiste documenten erbij te pakken. Tafelmicrofoons zijn gemakkelijk te plaatsen op vlakke ondergronden en staan uiterst stabiel. Vaak is een tafelmicrofoon voorzien van een buigbare zwanenhals. Hierdoor kunt u hem in de positie naar de mond zetten die het beste geluid geeft voor uw spraak. Tafelmicrofoons zijn het meest geschikt voor rustige, afgesloten ruimtes. Maar ook in die ruimtes kan het wel eens rumoerig zijn. Dit kan effect hebben op de werking van de microfoon, waardoor uw spraak in het niet valt door de omgevingsgeluiden. Zorg in ieder geval dat het microfoontje ongeveer 25 cm van uw mond af zit. Blijft het omgevingsgeluid een stoorfactor, dan is het aan te raden een tafelmicrofoon te kiezen die Noise Cancelling heeft. Deze functie reduceert omgevingsgeluiden zodat uw spraak helder en duidelijk blijft. Genoeg voordelen om bij Allekabels een mooi exemplaar te kopen.

Verschillende soorten tafelmicrofoons

Er zijn diverse microfoons, speciaal gemaakt voor verschillende functionaliteiten. Maar ook per model zijn er verschillende uitvoeringen, ook bij de bureau microfoon. Zo kan het statief verschillen. Er zijn tafelmicrofoons met een voet. Deze tafelmicrofoonstandaard zorgt voor extra stabiliteit, waardoor de tafelmicrofoon niet snel kan omvallen. Het zou frustrerend zijn als u tijdens een audio-opname per ongeluk tegen uw bureau stoot met uw arm of been, waardoor uw tafelmicrofoon omvalt. Dan kunt u weer helemaal opnieuw beginnen met uw opname, tenzij u goed thuis bent in het knippen en plakken van audiofragmenten. Hoewel de voet als microfoon tafelstatief vrij standaard is, zijn er ook varianten die een driepoot hebben als statief. Deze statieven zijn vaak in hoogte verstelbaar, waardoor u dus meer mogelijkheden heeft als de microfoon niet voldoende de persoon bereikt. Dan kan het zijn dat de standaardpositie van de bureau microfoon niet altijd ideaal is. Door de verstelbaarheid blijft de afstand tot het microfoontje zo kort mogelijk. Als er een USB-aansluiting bij de microfoon zit, is dat altijd handig. Zo kunt u het apparaat direct op een computer of laptop kunt aansluiten. De kabellengte van een tafelmicrofoon is over het algemeen voldoende en ligt meestal tussen de 1,5 en 2 meter.

Hoe functioneert een microfoon?

Als u praat of zingt door een microfoon, dan worden deze akoestische signalen – ook wel geluidsgolven genoemd – omgezet in elektrische signalen. Deze signalen vormen de audio. Zoals er vele soorten microfoons zijn, zo zijn er ook diverse manieren waarop deze microfoons de akoestische energie omzetten. Wat alle microfoons gemeen hebben is het membraan. Het membraan zit in het kopje van bijvoorbeeld een tafelmicrofoon. Het membraan is van dun materiaal zoals kunststof, aluminium of papier. Als u praat of zingt, zorgen de geluidsgolven dat het membraan gaat trillen. De microfoon zet vervolgens deze vibraties om in elektrische energie waardoor een audiosignaal ontstaat. Dat er zo veel verschillende microfoons zijn, heeft onder meer te maken met de geschiktheid per situatie van de microfoons. Een kenmerk die hierbij komt kijken is bijvoorbeeld richtingskarakteristiek. De richtingskarakteristiek gaat over de gevoeligheid van de microfoon als er geluid uit verschillende richtingen komt. Deze zijn ruw te verdelen in de categorieën omni-, uni- en bi-directioneel. Bij omni-directioneel wordt het geluid uit alle richtingen waargenomen. Bij uni-directioneel het geluid vanaf één richting (cardioïde en hypercardioïde) en bij bi-directioneel het geluid van de richtingen die tegenover elkaar liggen.

Waar moet u op letten?

Als u een tafelmicrofoon wilt kopen, dan is het handig om te kijken naar de specificaties. Hiermee bepaalt u of een specifieke tafelmicrofoon geschikt is voor uw situatie. Er is een aantal specificaties waar u naar kunt kijken, zoals het frequentiebereik en de –respons, impedantie en ruis oftewel ‘signal-to-noise’ ratio. Het frequentiebereik wordt uitgedrukt in Hertz (Hz) en geeft alleen aan welke frequenties de betreffende tafelmicrofoon kan registreren, bijvoorbeeld een frequentiebereik van 50 Hz – 16000 Hz (16 kHz). Wat dan net zo belangrijk als het frequentiebereik is om naar te kijken, is de frequentierespons. Dit zegt namelijk iets over de reactiekwaliteit van de microfoon op de verschillende frequenties: hoe gevoelig is de microfoon voor specifieke frequenties van geluid. Voor spraak en zang is een frequentiegebied tussen de 2 en 8 kHz het beste. De impedantie, uitgedrukt in Ohms, gaat over de wisselstroomweerstand van de tafelmicrofoon. Hoe lager de impedantie, hoe beter de kwaliteit (ook bij langere snoeren). Een impedantiewaarde is gemiddeld enkele honderden Ohms. Ruis ofwel ‘signal-to-noise’ ratio kan helpen als u veel te maken heeft met omgevingsgeluiden. Hierdoor worden deze geluiden gereduceerd, waardoor alleen uw spraak de volledige aandacht krijgt en als beste ten gehore komt.

Uw tafelmicrofoon online kopen

Een tafelmicrofoon koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een tafelmicrofoon of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Microfoon

Klantenservice & Informatie