Overige producten uit: Microfoon

Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 4,99
Leverbaar: 40
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 2,49
Leverbaar: 3
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 21,99
Leverbaar: 19
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 9,99
Leverbaar: 17

Wat is een dynamische microfoon?

Bij een dynamische microfoon zorgt de beweging van een spoel in een magneetveld voor het functioneren. De spoel is verbonden met het membraan. Doordat de bewegingen door het membraan worden opgevangen als geluidstrillingen, wordt er via inductie een elektrisch signaal opgewekt dat de audio, bijvoorbeeld uw stem, versterkt en u boven het groepsvolume uw toespraak of zang kan doen. Deze microfoon vereist niet veel microfoontechniek en is uitermate geschikt voor amateurs en voor mensen die hun eerste microfoon aanschaffen. Deze microfoon is namelijk minder gevoelig, waardoor de kans op interne beschadiging klein is. Handig dus als u veel onderweg bent en de microfoon overal mee naartoe moet slepen. Als u dus een dynamische microfoon wilt aanschaffen, let er dan sowieso op of er een vaste bekabeling of een losse (XRL-aansluiting) op zit. Is het een XRL-aansluiting, dan moet u mogelijk nog een losse kabel voor de dynamische microfoon aanschaffen. Die worden namelijk niet bij alle microfoons standaard meegeleverd.

Eigenschappen

Dynamische microfoons kunnen een hoge geluidsdruk aan. Dat houdt in dat het geluid niet vervormt, bijvoorbeeld bij het opnemen van harde geluidsbronnen als een drum of gitaar. Bijkomend nadeel is dat trillingen op een hoge frequentie en bepaalde subtiele geluiden minder goed worden waargenomen. De dynamische microfoon is dus minder gevoelig, maar kan daardoor uitstekend zijn voor op een podium. Als u op een podium staat, heeft u met deze microfoon geen last van rondzingend geluid. Juist omdat deze microfoon niet zo gevoelig is, zal hij het signaal van de monitorsystemen niet oppikken en de microfoon is dus minder ontvankelijk voor dit verschijnsel. De dynamische microfoon is uitermate geschikt voor op een podium. Naast het aankunnen van klankbronnen met een hoog volume zoals een drumstel of gitaarversterker, kan hij ook wel een klap opvangen zonder beschadigd te raken. Ideaal dus als u met een band op het podium staat. Voor live zang is deze microfoon ook zeer geschikt. Noem het een dynamische zangmicrofoon.

Verschil tussen condensatormicrofoon en een dynamische microfoon

Er zijn bepaalde eigenschappen van microfoons die zorgen voor verschillen tussen de diverse microfoons. In hoofdlijnen is er de condensatormicrofoon en de dynamische microfoon. Condensatormicrofoons zijn vooral geschikt als u het geluid van zang, percussie, koperinstrumenten of een versterkte gitaar of bas wilt opnemen in een studio. De condensatormicrofoon is gevoelig voor hoogfrequentie trillingen en nuances. Vooral klassieke muziek, jazz en popmuziek komen met dit soort microfoons goed uit de verf. De weergave is helder en mooi. Aangezien deze microfoon werkt op elektrische spanning, zult u wel een mengtafel nodig hebben die deze microfoon kan ondersteunen. U kunt dit zelf nakijken door op de mengtafel te kijken naar een bijschrift in de trant van ‘48V phantomvoeding’. De microfoon is minder geschikt voor podiumkunsten. Door de gevoeligheid is de kans groot op rondzingen van geluid (ook wel feedback-lus genoemd) door de registratie van de signalen van de monitorsystemen. Kies bij podiumgebruik een dynamische microfoon. De dynamische microfoon is geschikt voor hoge geluidsdruk, dus ook voor luide bronnen als een drumstel en gitaarversterker. Deze microfoon is ideaal voor in een rockband. Vooral live doet een dynamische microfoon het goed.

Waar moet u op letten?

Stel uzelf allereerst de vraag: ‘Waar gaat u de microfoon voor gebruiken?’. Als u in grote lijnen weet wat de verschillen zijn tussen een dynamische microfoon en een condensatormicrofoon, dan weet u ook of u de dynamische microfoon wilt kopen. Let dan op een aantal zaken, zoals de aansluitvorm. Al eerder benoemd, maar zeker het dubbel vermelden waard. Is de aansluiting met een vaste vorm, dan heeft u daar geen omkijken meer naar. Is het een XLR-aansluiting? Kijk dan of er een aansluitkabel is bijgesloten. Eventueel moet u dus nog een aparte kabel bijkopen. Wellicht is het ook handig als u eens kijkt voor een microfoonstatief. Dan hoeft u niet continu met de dynamische microfoon rond te lopen. Zet de microfoon op het statief als u met uw handen uw spraak of zang kracht bij wil zetten. Bent u op zoek naar een microfoonstatief? Allekabels heeft een breed assortiment aan microfoonstatieven. Qua richtingskarakter hoeft u niet veel na te gaan. De meeste dynamische microfoons zijn unidirectioneel. Dit betekent dat de microfoon vooral gevoelig is voor geluid dat van één richting komt. Wel zo handig, zodat uw zang of spraak voorrang krijgt op de omgevingsgeluiden.

Uw dynamische microfoon online kopen

Een dynamische microfoon koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een dynamische microfoon of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.


Klantenservice & Informatie