Kabels 
Overige Producten 
Account  

Buizenversterker

Wie wel eens een gespecialiseerde audiozaak binnenloopt, zal de discussie buizenversterker versus transistorversterker beslist vaker hebben gehoord. Dezelfde soort gesprekken hoort u overigens in muziekwinkels waar gitaarversterkers worden verkocht. Buizenversterkers, voor HiFi gebruik en voor instrumentversterking, doen “iets” met het geluid. Technisch is het allemaal zeker aantoonbaar, toch wordt ook vaak voor een buizenversterker gekozen gewoon omdat de bijzondere diepe, warme klank bevalt. Elke buizenversterker klinkt ook nog eens anders. Lees hierna meer over hoe u uw buizenversterker en buizen kiest. Lees meer

Buizenversterker: minder is meer

Gaat u bij Allekabels op zoek naar een buizenversterker, mag u eerst eens enkele gebruikelijke zoektermen wegstrepen. We hebben het dan over specs die je bij digitaal aangestuurde transistorversterkers ziet. Surround, 5.1, 7.1, programmeerbaar, 1001 aansluitingen etc.: forget it. De buizenversterkers bij ons doen daar niet aan: mono of stereo, that’s it. Maar dat wél in een bijzondere kwaliteit. Let wel: het high end spectrum, enkel bedoeld voor en vooral te bekostigen door de happy few, laten we hier links liggen. Wel bieden we betaalbare, uitstekend gebouwde én klinkende buizenversterkers aan die zich kunnen meten met veel duurdere modellen. Uiteraard bieden wij ook een complete range van bijpassende buizen voor in een buizenversterker aan.

Voorversterker, eindversterker

Buizenversterkers bedoeld voor HIFi doeleinden worden ingedeeld naar hun functie. Een buizenversterker voorversterker pept een laag ingangssignaal op, bijvoorbeeld van een CD speler. Deze wordt op een level gebracht waarmee een buizenversterker eindversterker kan werken. Een eindversterker versterkt het signaal van de voorversterker tot op een niveau waarmee de luidsprekers kunnen worden aangestuurd. Meestal wordt een stereo voorversterker gekoppeld aan een stereo eindtrap. U kunt echter ook een voorversterker koppelen aan twee buizenversterker monoblokken. Elke mono eindtrap versterkt dan een enkel kanaal van een stereo signaal, dus óf links óf rechts. Niet alleen verdubbelt zo het vermogen, theoretisch is de kwaliteit van het audiosignaal op deze wijze beter. Ten slotte kunt u veel buizenversterkers als eindversterkers gebruiken, check even op de betreffende productpagina welke combi van voorversterker en eindversterker door de fabrikant wordt aanbevolen.

Inputs, outputs

U kunt uw platenspeler niet zomaar aan een versterker aansluiten. Hiervoor heeft u een speciale phono ingang nodig. In ons assortiment zijn er enkele exemplaren buizenversterker met phono ingang. Verder zijn er diverse ingangen voor allerlei line signalen via RCA pluggen. De outputs bij een voorversterker zijn bedoeld om de voorversterker aan een eindversterker te koppelen. Bij een eindversterker kunnen de outputs voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Zo kan het audiosignaal naar een opnameapparaat worden gestuurd. Uiteraard zijn eindversterkers voorzien van aansluitingen voor speakers. Heeft u al luidsprekers of wilt u nieuwe speakers bij uw versterker bestellen, controleer wel even of het 4 of 8 ohm speakers betreft. Bij buizenversterkers kunt u vaak kiezen tussen beide opties. Check altijd de betreffende productpagina.

Buizen voor in een buizenversterker

Er zijn globaal twee soorten buizen te onderscheiden: buizen voor in voorversterkers en buizen voor in eindversterkers. De eerste wordt nog wel eens driver genoemd, de tweede power triode, maar het kan alle kanten op, zeker voor wat betreft typenummers. Allekabels heeft veel voorkomende types in haar assortiment, zoals de EL34 en EL84 buis. Er zijn echter zeer veel uitvoeringen, merken en afgeleiden te vinden. Ook hebben audiofiele techneuten veel vernuftige schakelingen bedacht, zodat niet zonder meer is aan te geven welke buis het best geschikt is voor welke toepassing. We hebben een eerste verdeling qua vindbaarheid aangebracht, maar eigenlijk kunt u het beste klikken op voorversterkerbuizen dan wel eindversterkerbuizen en het juiste type buis zoeken in de lange rij die u ziet. Van elke buis zijn de technische specificaties op de specifieke productpagina aangegeven.

Uw buizenversterker online kopen

Een buizenversterker koopt u online bij Allekabels, wij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een versterker of buis of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Versterker

Klantenservice & Informatie